Az íze leginkább a tökmaghoz hasonlít!
Azt bizonyára tudod, hogy a dinnyemag lenyelése nem jár semmilyen veszéllyel, sőt! Kimondottan egészséges, hiszen összetevői nagyban hozzájárulnak a vesék és egészséges működéséhez. De ha nem szeretnéd a dinnye húsával együtt elfogyasztani, akkor se a szemétbe dobd, hiszen pár perc alatt fantasztikusan finom nasit készíthetsz belőle!.
Hozzávalók:
- 1 csésze nyers fekete görögdinnye mag. Figyelem, csak a sötét színű magok a jók.
- 1 kávéskanál só
- víz
Elkészítés:
- A dinnyemagokat alaposan mosd meg, majd egy papírtörlőn hagyd egy kicsit megszáradni.
- Egy serpenyőt hevíts fel és kezd el folyamatos kevergetés közben pirítani a magokat. Akkor van kész, amikor a kis szemek elkezdenek kipattogni a serpenyőből.
- Ezután egy csésze vízben oldd fel a kávéskanál sót, és öntsd a magokra. Kevergesd közepes lángon addig, amíg az összes víz el nem párolgott.
- Hűtsd ki, és máris kész az egészséges csemege!