Bevált régi recept.
Minden háziasszony büszke a saját készítésű mézeskalácsokra. Főleg, ha nem kell sokat bajlódni a tésztával!
Érdemes ezt a receptet kipróbálni, amit rögtön lehet nyújtani, azonnal puha, és csak arra kell figyelni, hogy nem szabad túlsütni!
Hozzávalók a tésztához:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, nyújtjuk, szaggatjuk, 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Ha fényesre szeretnénk, akkor tejjel elkevert tojás sárgával kenjük le a tetejét sütés előtt.
Máz:
A cukormázhoz a fehérjét ki kell keverni a porcukorral. Fontos, hogy nem habbá verjük! Csak fakanállal, vagy kézi habverővel kikeverjük, papír tölcsérbe tesszük, és már díszíthetjük is kalácsokat.