Szeretnél változatosan főzni, de nem igazodsz ki a fűszerek között? Az alábbiakban egy kis segítséget adunk, hogy bátran próbáld ki és használd a különleges ízű fűszernövényeket is!
Mihez mi illik?
Burgonya: babér, csombor, kakukkfű, majoránna, petrezselyem
Édességek: borágóvirág, borsosmenta, muskotályzsálya.
Hal: babér, kerti zsálya, tárkony.
Hirtelensült bárány: borsosmenta, kerti zsálya, rozmaring.
Káposzta: babér.
Levesek: kapor, metélőhagyma, petrezselyem, turbulya.
Paradicsom: bazsalikom, kapor, majoránna, metélőhagyma.
Pizza: kakukkfű, kerti zsálya, szurokfű.
Sajt: borágó, metélőhagyma, petrezselyem.
Saláta: bazsalikom, borágó, citromfű, kapor, kerti zsázsa, metélőhagyma, petrezselyem, sarkantyúka, tárkony, turbolya, vérfű.
Sárgarépa: petrezselyem.
Sültek: babér, kakukkfű, kerti zsálya, lestyán, rozmaring.
Tészta: bazsalikom, kakukkfű, kerti zsálya, rozmaring, szurokfű.
Tojásételek: bazsalikom, kapor, kerti zsázsa, metélőhagyma.
Uborka: babér, borágó, kapos kapormag.
Üdítőitalok: citromfű, borsosmenta.
Vad: babér, kakukkfű, kerti zsálya.
Virslisaláta: lestyán, metélőhagyma, petrezselyem.
Zöldségköretek: bazsalikom, metélőhagyma, petrezselyem, tárkony, turbolya