Az üzletek polcai roskadoznak a sokféle szaloncukor alatt. De biztos, hogy a saját készítésű szaloncukornak lesz a legnagyobb sikere!
Az alaprecept hozzávalói:
A víz felét a cukorral felforraljuk, másik felét összekeverjük a liszttel és a kakaóval. A kettőt összeöntjük, elkeverjük. Ezután visszatesszük a tűzhelyre, és néhány perc alatt folyamatosan kevergetve készre forraljuk. Hagyjuk kicsit hűlni, majd beletesszük a kókuszzsírt és géppel egyneműre keverjük. Tegyük pár órára a hűtőbe, és ha áthűlt, kezdhetjük formázni.
Természetesen variálhatunk az ízeken - tehetünk bele egy kevés pépesített mazsolát, vagy mákot darált diót, mogyorót, mandulát, égetett cukor darabkákat. Ezeket a kókuszzsírral egyidejűleg tegyük a masszához. Az ügyesebbek csokibevonattal is készíthetik!
Csomagolhatjuk zsírpapírba, színes celofánba, de tálalhatjuk apróra vágott dióba, mandulába, kókuszba forgatva is.