Mutatjuk, hogy készítsd!
A májunk az a szervünk, mely megszűri a méreganyagokat, aktív szerepe van a kiválasztásban, és a tápanyagok felszívódásában is segítségünkre van. Ha nem működik megfelelően, vagy túlságosan sok méreganyagot raktározott el, akkor különböző betegségek kialakulásával kell számolnunk:
Nagyon sok olyan élelmiszerünk van, melyek segítségével könnyen méregteleníthetjük a májat. Ilyen a cékla, fokhagyma, citromlé, olívaolaj, káposzta, petrezselyem, karfiol.
Céklás májtisztító receptje:
Tisztítsd meg a céklát, majd reszeld le. Keverjük el az olívaolajjal, és a citromlével. Ez a legegyszerűbb, és legtermészetesebb módja a májtisztításnak. De reszelhetünk még hozzá zellert, petrezselymet, káposztát is.
Naponta fogyasszunk el egy-egy kisebb adagot a salátából, és 4-5 nap után már sokkal energikusabbnak, és egészségesebbnek fogjuk érezni magunkat!
Miért jobb így fogyasztani?
A citromlé és az olaj fokozza a céklában található vitaminok, ásványi anyagok és enzimek hatékonyságát,és jobb felszívódást biztosít!