A felelősséggel gondolkodók lapja!
Megrendelem Már előfizető vagyok

Természetes megoldás kéz és lábdagadásra, ödémára

Van egy keverék, mely segíthet megszabadulni a fölöslegesen felgyülemlett folyadéktól, és csökkenti a láb- vagy boka duzzanatot.

Amennyiben a szervezet nem képes megfelelően megszabadulni a felgyülemlett folyadéktól, az ödéma, azaz végtagduzzanat lép fel. Ez a kellemetlen állapot nem csupán esztétikai problémát jelent, idővel fájdalmas, lüktető érzéssel is járhat. Ha Te is gyakran tapasztalsz lábduzzadást, érdemes lehet az alábbi hatékony gyógymódot kipróbálni. Melyek lehetnek a lábduzzadás okai? - egyes gyógyszerek mellékhatásai, - premenstruációs szindróma, - terhesség, - rossz vérkeringés, - túlzott mértékű feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, - magas sótartalmú ételek túlzott mértékű fogyasztása. Fontos azonban megjegyezni, hogy bizonyos esetekben teljesen természetes, ha a láb megduzzad, például hosszas állás vagy ülés következtében.

Ha rendszeresen, nyugalmi állapotban is bekövetkezik a lábduzzadás, akkor gyanakodhatunk, hogy ödémás betegséggel van dolgunk. Az ödémás boka vagy lábfej duzzanat jelezhet máj- vagy vesebetegséget, de akár szívelégtelenséget is. Ha hosszú időn keresztül nem csökken a duzzanat, akkor érdemes azonnal orvoshoz fordulni.

Az alábbi keverék segít megszabadulni a fölöslegesen felgyülemlett folyadéktól, és csökkenti a láb- vagy boka duzzanatot.

A petrezselyem gyógyító erejét már Hippokratész óta ismerik és használják. A magyar ember leginkább a húsleves díszítésére, és más különböző ételek dekorálására használja. A friss zöld petrezselymet leginkább nyersen, vagy nagyon rövid ideig párolva jó fogyasztani. Ha már belefőzzük az ételbe, veszít tápanyagtartalmából. Az ételek ízesítéséhez használt petrezselyem zöldet mindig utolsó percekben adjuk csak hozzá. Ismerkedjünk meg a petrezselyem gyógyító tulajdonságaival, és használjuk napi rendszerességgel.
Ajánlott asztma, allergia, menstruációs problémák, húgyúti fertőzések és emésztési problémák enyhítésére. Javítja a légzést, csökkenti a vérnyomást, és elősegíti a csontok egészségét. Igen hatékony vízhajtó, ezért gondoskodik a vesék egészségéről, ezenkívül pedig méregtelenít is. Petrezselyem tea készítése:

  • Vágjunk apóra ¼ csésze friss zöld petrezselymet, majd forrázzuk le egy csésze forró vízzel. Hagyjuk állni 5 percig, szűrjük le, és még melegen, lehetőleg ízesítés nélkül fogyasszuk. A lábduzzadás csökkentése érdekében naponta végezhetünk egy kevés, nem túl megerőltető lábtornát is.