A felelősséggel gondolkodók lapja!
Megrendelem Már előfizető vagyok

Sokan szívesen ennék, mert egészséges, és könnyen emészthető, de nem tudják, hogy kell elkészíteni

Legtöbbször azzal teszik tönkre, hogy túlfőzik.

Az ízletes kása készítésének trükkjei

Hajdina

A hajdinát előző este beáztathatjuk, ez esetben reggel szűrjük le, mossuk át és új vízben feltéve forraljuk fel. A hajdinakása eredeti receptje szerint nincs szükség az előző esti beáztatásra, viszont ez esetben a hajdina-víz arány 1:2 kell legyen, és felforralás után a tűzről levéve körülbelül 15 percig letakarva kell hagyni, hogy megdagadjon. Ízlés szerint fűszerezzük. Pélsául nagyon finom kevés fokhagymával és paradocsomlével megfőzne. Elsőosztályú köret!

Zabpehely

A zabpehely még finomabb és puhább lesz, ha előző este készítjük el, és csak másnap reggel fogyasztjuk. Nyolc evőkanálnyi zabpehelyhez egy liter tej szükséges, melyet felforralunk, beletesszük a zabpelyhet és a tűzről levéve alaposan lefedünk. Másnap reggel csak felmelegítjük, és már fogyaszthatjuk is a finom zabkását.

De természetesen frissen készítve is nagyon jó. Lehet belekavarni kevés fahéjat, kókuszt, vagy diódarabkákat. Órákig nem leszel éhes utána!

Kukoricakása

A kukoricakását hosszabb ideig kell főzni, egészen pontosan 30 percig. Egy pohárnyi kukoricadarához 2,5 pohár víz kell. A kukoricadarát feltétlenül a forrásban lévő vízbe öntsük. Sokan készítik a kukoricakását a sütőben: az átmosott kukoricadarához öntjük a felforralt vizet, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, hozzáadhatunk mazsolát is, majd lefedve betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. 40 percen át hagyjuk a sütőben, ezután kivesszük, összekeverjük, majd újabb 10 percre visszatesszük.