Ilyet még biztosan nem ettél...
Hozzávalók 1 üvegbe:
1. áztassuk az uborkákat 4-5 órára vízbe
2. mossuk ki a befőttesüveget, helyezzük az aljára a karikára vágott sárgarépát, a fokhagymákat, 1 kaporágat, és a karikára vágott hagymákat
3. vágjuk le az uborkák végeit, és állítsuk egymás mellé őket minél szorosabban
4. szórjuk az üvegbe a cukrot, és a sót, majd öntsük rá az ecetet, és a hideg vizet.
5. állítsuk az üvegeket egy nagyobb tálba, majd öntsünk annyi vizet, hogy háromnegyedig ellepje az üvegeket. Tegyük oda a tűzhelyre, és addig főzzük, míg az üvegben levő víz elkezd forrni. Ez kb. 3 perc.
6. Ezután gyorsan fedjük le az üvegeket, és takarjuk le egy vastag takaróval, vagy paplannal. Hagyjuk így 1-2 napon keresztül.