Akinek nincs kertje, vagy csak azt szeretné, hogy kedvenc fűszere mindig kéznél legyen, bátran nevelje őket a konyhaablakban!
Bazsalikom: Jó, ha mi magunk vetjük magról. A cserepeket déli ablakba tegyük. Szereti a meleget és a sok fényt.
Babér: Évelő. Jól érzi magát kelet-nyugati fekvésű helyen. A zsúfoltságot nem szereti.
Turbolya: Ha magról szaporítjuk, akkor a magokat nyár végén vessük el. Az alacsonyabb hőmérsékletet is elviseli, de az intenzívebb növekedéshez legalább 16-20 fokra van szüksége.
Snidling: Akkor érdemes a kinti snidlingből tőosztással betelepítenünk egy darabot, ha már a fagy jól "átdolgozta", mert a növekedés megindulásához szükséges, hogy hideg is érje. Először mindenképpen hűvösebb helyre tegyük, majd pár nap elteltével a legvilágosabb helyre.
Oregánó: Ha még most tanulunk dugványozni, akkor ez a fűszernövény biztos siker, könnyen megered. Déli fekvésű helyen érzi jól magát.
Metélő petrezselyem: Magról is vethetjük, de az is megfelelő, ha a kertből behozunk egy darabot a tél beállta előtt.
Rozmaring: Dugványozással szaporíthatjuk. A levágott, alul lecsupaszított hajtást a meggyökeresedésig tartsuk nedves homokban, majd ültessük cserépbe. Legszebben egy déli fekvésű ablakban fog fejlődni.
Zsálya: Szintén dugványról szaporítsuk. A benti szárazabb levegőt jól tűri, de szüksége van erősebb fényre, így mindenképpen déli fekvésű helyre tegyük.
Tárkony: A tárkonyt is csak egy fagyos időszakot követően, a levelek teljes elhalása után vigyük be a házba. Először hűvös helyre tegyük, majd pár nap után déli fekvésű napos helyre. Komposzttal tápláljuk.
Kakukkfű: Dugványozással vagy tőosztással is szaporíthatjuk. Szereti az erős napfényt, de megfelelően fog növekedni keleti vagy nyugati fekvésű helyen is.